Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlar.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size vukuf verecektir.

Dairesel tasarım, basamak izini en aza indirirken vergili dikey harekete müsaade verir ve bu da onu hem hane hem bile ticari binalar derunin kılgı bir intihap haline getirir.

Yangın ve acil kalıp anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da tabir edilen bu dizi temelı modellerde olağan kapı koluna dublör. 

Yangın Kapısı, acil durumlarda gestaltdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve isim hayatını baş düz, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan yüksek olduğu alanlarda da tercih edilir.

Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kelam konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma kılmak emekli ve güvensiz olacağı derunin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Biraşkın firma ve şirkete bu alanda ihtimam Yangın Kapısı veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve birey güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Buraya kadar anlatmaya çallıkıştığımız yangın merdivenlerinin daha uygulayım detaylarını binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Binalarda muayyen standartlarda iz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri bâtınermektedir.

Dairesel yangın merdivenleri ekseri çelik veya betonarme kabil dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, ivedi durumlarda güvenliği sağlamak için gerekli mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı dizayn antrparantez elementlere karşı kayırma sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page